Turnuri de răcire închise DECSA REF-A cu ventilatoare axiale

turn de racire inchis ventilatoare axiale ref-a decsa
Capacitate termică: 70 - 3708 kW

În domeniul turnurilor de răcire cu circuit închis, Decsa a proiectat REF-A, un turn de răcire echipat cu ventilatoare axiale conceput pentru a satisface toate aplicațiile instalațiilor în care este necesară o eficiență ridicată și un cost de operare redus.

Realizată din tablă de oțel Z-725 zincată la cald, seria REF-A este proiectată pentru răcirea apei fără contaminare cu atmosfera și se integrează cel mai bine în sistemele în care funcționarea silențioasă și fiabilitatea sunt un aspect esențial în selectarea echipamentului. Ventilatoarele axiale de ultimă generație utilizate pentru aceste turnuri de răcire la circuit închis permit optimizarea raportului fluid de racit / aer în cadrul unității, asigurând o scădere a puterii angajate și o reducere a costurilor de exploatare.

Seria REF-A este construită în conformitate cu standardele de calitate ale sistemului de calitate UNI EN ISO 9001 și este, de asemenea, proiectată în conformitate cu standardul Decsa, adecvat pentru a garanta etanșeitatea la presiune a serpentinelor instalate până la 25 bar, autorizând utilizarea sa cu presiuni de funcționare de până la 7 bar. Serpentinele conținute în secțiune sunt realizate din tuburi sudate electric de primă clasă EN ISO 10305-3 grad E235 și supuse procesului de galvanizare prin imersie conform EN ISO 1461.

Caracterisitci tehnice:

Structură și panouri

Întreaga structură și panourile turnului de răcire închis REF-A sunt realizate din tablă de oțel Z-725 galvanizată la cald. Panourile sunt fixate cu șuruburi și îmbinate pentru o etanșeitate perfectă la apă, fiind completate cu una sau mai multe trape pentru inspecție internă. Pentru a facilita întreținerea de rutină, panourile sunt detașabile fără a utiliza echipamente dedicate.

Bazinul de apă rece

Turnul de răcire de la REF-A cu circuit închis este format dintr-un bazin de apă răcită din tablă de oțel Z-725 galvanizat la cald, prevăzut cu un fund înclinat pentru a preveni stagnarea apei, un racord de ieșire a apei răcite cu un filtru anti-vortex ușor de inspectat, un racord de scurgere și de prea-plin, un racord pentru apa de adaos prevăzut cu robinet cu plutitor, grile de intrare a aerului din PVC armat și o conductă de evacuare.

Schimbătorul de căldură

Secțiunea de schimbător de căldură este formată dintr-o serpentină realizată din conducte de oțel de calitate superioară, îndoite individual și testate la o presiune de 25 bar prin imersie în apă. Serpentina este testată ulterior cu aer comprimat la 7 bar, iar apoi este galvanizată prin imersie într-o baie de zinc topit.

Secțiunea ventilatorului

Seria REF-A este echipată cu ventilatoare axiale cu rotor echilibrat și pale orientabile staționare cu un profil de înaltă eficiență. Toate tipurile disponibile de ventilatoare axiale pot fi conectate direct la motoare electrice (eventual controlate de invertoare) sau prin utilizarea unor transmisii unghiulare cu întreținere redusă. La cerere, aceste turnuri de răcire la circuit închis pot fi furnizate cu ventilatoare axiale cu zgomot redus.

Finisare

Pentru a completa oferta, turnul de răcire poate fi protejat suplimentar cu un strat special de protecție cu pulbere epoxidică (DecsaCOATING PLUS) disponibil în toate culorile din gama RAL.

Caracteristici pe scurt:

Materiale
Tablă de oțel galvanizat la cald Z-725

Numărul de modele: 57

Capacitate: de la 70 la 3708 kW

AVANTAJELE GAMEI DE TURNURI DE RĂCIRE ÎNCHISE REF-A DE LA DECSA
Proiectat pentru toate tipurile de aplicații de instalații care au ca scop reducerea costurilor de exploatare și asigurarea unei performanțe termodinamice de înaltă eficiență, turnul de răcire la REF-A cu circuit închis este realizat din tablă zincată Z-725 cu ventilatoare axiale de ultimă generație și este proiectat pentru răcirea apei de proces fără contaminare.

Alegerea largă de variante oferite de Decsa, face ca turnul de răcire cu circuit închis REF-A să fie o serie extrem de flexibilă și deosebit de potrivită pentru aplicații în sistemele de răcire din domeniile alimentar, auto, producție de energie, aer condiționat, chimic, metalurgic și industrial.

Costuri de operare reduse

Turnul de răcire din seria REF-A face posibilă optimizarea raportului fluid de răcit / aer în cadrul unității, limitând consumul de energie electrică al motoarelor care alimentează ventilatoarele axiale și asigurând astfel costuri de exploatare reduse.

Structură de înaltă rezistență

Structura seriei REF-A are panouri din oțel galvanizat Z-725 (725 gsm); panourile sunt fixate cu șuruburi și sigilate pentru o etanșeitate perfectă la apă și sunt completate cu una sau mai multe uși etanșe pentru inspecție internă.

Sustenabilitate ecologică

Fabricarea seriei REF-A din oțel galvanizat HDGS Z-725 cu protecție specială DecsaCOATING PLUS face posibilă reducerea utilizării de substanțe chimice pentru controlul calității apei, ceea ce duce la economii de costuri și la o mai mare sustenabilitate ecologică.

Reducerea costurilor de transport

Turnurile de răcire REF-A sunt proiectate pentru a minimiza costurile auxiliare, în special costurile de transport. Astfel, este posibil să se transporte diferitele secțiuni pe camioane normale sau, în cazul transportului maritim, prin containere normale, fără a se recurge la transport excepțional.

Opțiuni disponibile:

- serpentine din oțel inoxidabil

- ventilatoare silențioase (versiunile Axilent și Axilent Plus)

- Cuplaj motor-ventilator cu transmisie cu curea sau cu transmisie unghiulară cu angrenaje imersate în ulei

- Protecție cu acoperire DecsaCOATING PLUS