Instalația de purjare comandată de conductibilitate Varitec - CC

Dispozitiv automat de purjare comandat de conductibilitate electrică a apei  este utilizat pentru controlul automat a concetratiei admisibile a sării din apă.

Principalele componente: O celulă de măsurare a conductivității,  un controler electronic și un robinet cu bilă de golire.

În timpul funcționării,  instalația de apă este în continuă evaporare, astfel concentrația de sare în apa rămasă în circulație creste. Astfel o parte din apa care circulă trebuie să fie înlocuită cu apă proaspătă, atunci când concentrația de sare depășește o anumită valoare limită. Conductivitatea electrică a apei care circulă este proporțională cu concentrația de sare. Prin urmare, poate fi folosită pentru monitorizarea și controlarea instalației de purjare.

Conductivitatea este determinată de o celulă de măsurare și servește ca semnal de intrare pentru regulator. În plus, valoarea măsurată va fi afișată pe display-ul regulatorului. În caz de depăsire a valorii limită setate, se deschide un robinet cu bilă acționat electric și se evacuează apa concentrată, fiind  înlocuită de apă proaspătă până când conductibilitatea scade din nou sub valoarea limită, mai putin de 3%.