Oțelul inoxidabil X-STEEL

rezistență la coroziune pentru o viață întreagă

Datorită experienței de peste 40 de ani și înclinarea producătorului Jacir către indentificarea nevoilor cliențiilor săi, i-au permis descoperirea faptului că invelișul tradițional din oțel galvanizat este de foarte multe ori ineficient dealungul timpului împotriva coroziuni.

Oricare ar fi grosimea stratului de protecție, fie din rășini expodice sau galvanizare, învelisul prezintă  foarte mari limitări chimice (la tratarea apei) și mecanice (la lovituri, la curățare) iar coroziunea este un aliment preferat de bacteriile Legionella, care în urma formarii, prezintă  riscul de a se propaga în mediul înconjurator.

Pentru aceste motive Jacir a ales să realizaze învelișul turnurilor de răcire dintr-un oțel inoxidabil patentat, X-STEEL, cu 50% mai rezistent la coroziune decât oțelul inoxidabil 316L.

Beneficiile oțelului inoxidabil X-STEEL:

  • Rezistență mecanică superioară
  • Rezitență chimică mai ridicată decât oțelul inoxidabil 316L
  • Suprafețe netede ce împiedică formarea și răspândirea bacteriilor
  • Turnul poate funționa cu o concentrație mai mare a apei, acest lucru permite reducerea consumului de apă și reducerea costurilor
  • Datorită calitaților sale excepționale, acest material ne permite să oferim 10 ani garanție

Coroziuna este cauzată de diferența de tensiune electrochimică a diferitelor materiale ce intră în contact direct sau apropiat cu un mediu umed.

După cum se poate vedea în această imagine, nu există nicio sudură și nici șuruburi de asamblare a panourilor care să intre în contact direct cu apa.